Mer ögonbryn – Christian eyebrow make up

Jag har tidigare skrivit lite grann om mina tunna, glesa ögonbryn. Jag funderar på att köpa någon slags serum eller liknande för att kanske få dem att växa till sig lite bättre men jag har inte bestämt mig för något märke ännu.

Så länge tänkte jag att jag skulle testa denna skugga för att fylla i brynen med. Jag hittade det när jag letade runt efter just ögonbrynsprylar på nätet.

Detta är ett litet kit med en ögonbrynsskugga, pensel och tre stycken stenciler/mallar för ögonbrynen. Det finns i flera olika färger för att passa de flesta. Jag har mörkbrunt hår så jag valde nyansen Irid brown.

För mig fungerar inte de där mallarna alls. De följer inte mina egna naturliga bryn i formen så det blir helt enkelt jätte svårt för mig att använda dem. Och att använda den medföljande penseln utan dessa stenciler tycker jag inte heller om att göra. Den är helt enkelt för tjock. Jag föredrar att använda en vanlig smal platt ögonbrynspensel ihop med denna skugga.

Detta lilla kit finns att köpa på ett par olika ställen, bl a Eleven. Där kostar det 369 kr.

Denna skugga ska även fungerar på de som inte har egna bryn, man ska alltså kunna måla direkt på huden. Pudret är vattenfast och ska därför vara extra hållbart.

Skuggan i sig är bra, den smälter in bra i ögonbrynen och den känns ganska hållbar. Jag brukar oftast måla mina bryn med penna just för att jag vill fylla i dem lite extra även där det saknas hår. Jag tycker det är svårare med en skugga att göra det så det syns ordentligt. Har man däremot fina bryn och bara vill markera dem lite extra och ge dem lite mer färg så är denna skugga utmärkt. Jag ska nog experimentera lite mer med denna och använda den ihop med penna för att få ett naturligt och hållbart resultat.

Sen vet jag inte riktigt med färgen om den är optimal för mig eller inte. Mitt hår är ju mörkbrunt åt det lite röda hållet men jag vet inte om jag vill att mina bryn ska ha den färgen. Jag vill ha en kallare nyans av brun på mina bryn, eller mer neutral brun.

Med vanlig pensel så menar jag Sigmas E65 som är en liten snedskuren platt borste som passar utmärkt för att fylla i brynen med. Och på mellanbilden så valde jag mallen ”natural” eftersom jag tyckte den stämde bäst in på mina bryn. Formen är den samma på alla tre mallarna det är mest tjockleken som är olika. Och kanske lite längden på brynen. Jag skulle gärna ha den formen på mina bryn men tyvärr har jag ju inte det.

Jag har en liknande ögonbrynsprodukt från Bare Minerals men det är ett löst puder. Jag tyckte det var lite svårt att jobba med just för att det var ett löst puder. Den här varianten passar mig annars bättre. Kanske borde jag valt Charocal som är en mer taupe/gråaktig ton. Den sägs vara sån att den passar ”alla”.

Jag gillar verkligen inte mina ögonbryn. De är både glesa, tunna, smala och har helt fel form. Men det är ju bara så de växer på mig. Jag har försökt att låta bli att noppa dem men de växer ändå inte ut. Kanske är det för sent för mig… är jag för gammal?!?!

Annonser

Ett svar till “Mer ögonbryn – Christian eyebrow make up

  1. Sophie 13 december 2011 kl. 11:11 e m

    Inte funderat på att göra en kosmetisk pigmentering? det gjorde jag för några år sedan och är hur nöjd somhelst 🙂 Hade alltid ett himla pyssel med mina ögonbryn innan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: