Mineralfoundations

Jag har testat en hel del olika mineralfoundations men jag har faktiskt aldrig testat varken Sheer Cover eller Everyday minerals. Det är ganska svårt med mineraler att hitta rätt tycker jag. Det är så mycket som ska stämma in. Vissa märken har så många olika nyanser så man blir alldeles förvirrad. Andra märken har för få nyanser så man hittar ingen som funkar (ofta kanske de är för mörka eller så är de för gula eller för rosa i tonen). Det kan också vara att de ge helt fel finish (för glittrigt eller för matt) eller så ger de inte den täckning som man vill ha.

Däremot om man hittar en som man verkligen gillar så är det verkligen smidigt och så lätt att använda tycker jag. Det känns dessutom som om det är bra för huden. I somras använde jag Bellá Pierre varje dag. Jag älskade den! Men tyvärr finns det ingen nyans som funkar på mig nu när jag är blekare. Den ljusaste nyansen är på tok för gul för mig. Det ser bara konstigt ut. Det tycker jag är synd!!

Jag har senaste tiden faktiskt använt Bare minerals igen. Jag hittade en burk i skåpet och jag tyckte den funkade fint ovanpå min Lancome Teint Idole ultra! Så den kombinationen kör jag med just nu. Men jag gillar egentligen inte Bare minerals eftersom den ibland kliar lite på mig. Den känns också lite för skimrig vilket gör att jag brukar känna mig ganska blank framåt eftermiddagen.

Jag har en hel drös med olika mineralfoundations här i skåpet men det är så många olika nyanser så jag blir alldeles trött nästan av att behöva testa mig fram med alla. För att hitta den perfekta kombinationen! 🙂

Ändå blir jag alltid nyfiken att testa nya märken! tänk om jag hittar nån som är heeeelt perfekt! 😀

Det finns ett par andra märken som jag också är nyfiken på, nyare märken som poppat upp sista tiden på marknaden. Det är bl a Idun som finns på Apoteket, eller BM Minerals. Det finns jätte många! Verkligen massor!

Någon som har tips på nåt bra mineralmärke som är värt att testa?

Nackdelen för mig är att många mineraler brukar vilja lägga sig så porer och fina linjer framhävs och syns mer än jag önskar. Det kanske ser OK ut på morgonen när jag har primer under men under dagen liksom sjunker det in. Jag har mycket att dölja och för mig räcker det inte med lite täckning utan jag vill ha ganska hög täckning. Jag vill inte behöva använda ett tjockt lager med smink för att allt ska döljas utan det ska räcka med så lite som möjligt.

Det som är bra är att man ofta kan beställa provpåsar eller burkar med olika nyanser och formula. Då kan man prova sig fram och kanske i alla fall hitta rätt ton som kan funka. Sen kan man ju oftast inte uttala sig fullt ut bara genom ett prov. Men en del viktiga saker kan man i alla fall upptäcka. Rätt nyans är ju A och O på en foundation.

Några märken jag gillat tidigare är Lily Lolo (även om den är något lite för torr/matt och kanske inte ger fullt så hög täckning som jag skulle önska) och sen Lucy Minerals som ger väldigt bra täckning men där jag haft svårt att hitta en bra nyans för mig. Men jag tror jag ska testa igen! För den är verkligen bra och lite annorlunda mot andra foundations.

Någon gång kanske jag gör ett samlingsinlägg med alla mineralfoundations som jag testat. Det är även för min egen skull för ibland är det svårt att komma ihåg och hålla isär alla märken 😀

Men som sagt, alla tips är välkomna! Jag testar gärna nya märken!

Annonser

2 svar till “Mineralfoundations

  1. Sminkhörnan 16 oktober 2011 kl. 7:25 e m

    Har du testat Tikei? Brukar vara rätt omtyckt, och mycket billigare än andra alternativ!

  2. Lulillan 23 oktober 2011 kl. 11:19 f m

    Ja jag har testat Tikei och jag gillar att det är ett svenskt märke och att det är mycket prisvärt. Däremot är det nånting som gör att jag inte riktigt kommer överens med den. Kan inte riktigt säga vad det är. Om den kanske känns lite för torr på min hud? Lite för pudrig….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: