Testat: Missha Perfect Cover BB Cream

Det skrivs ganska mycket om just BB Cream just nu på nätet. Många har redan testat och det finns såklart många olika märken att välja bland. Mitt val föll på Missha som har flera olika typer och även nyanser av sin BB Cream. Jag valde den som heter Perfect Cover och så valde jag två olika nyanser (13 och 21).

Den här påstår sig ha en hel del egenskaper eller fördelar för huden. Den ska bleka huden, anti-wrinkle effekt och dessutom har den SPF 42.

Några första intryck då. Det är en ganska tjock kräm, den är lätt att applicera på huden och det ser naturligt och fint ut. Jag smörjde in min snabbt med fingrarna bara som en vanlig hudkräm. Den känns någon fet i konsistensen tycker jag. Den är ju inte täckande som en foundation men den jämnar ut hudtonen något. Den känns väldigt behaglig på huden. Det känns faktiskt inte att man har något på sig (mer än vanligt hudkräm). Den har en viss doft. Finishen är ganska så matt på huden, men inte supermatt så det ser onaturligt el konstigt ut.

Jag har egentligen inte alls tänkt att den här ska ersätta min foundation, för jag kräver normalt lite mer täckning. Men kanske att ha den under foundation? Sen är jag nyfiken på att se om den kan ha någon liten liten blekande effekt på mina pigmentfläckar. Det vore kanon! Kanske kan den funka som en bas under mineralfoundation? Jag ska testa lite olika kombinationer och jag lovar att jag återkommer med mina synpunkter.


Det är ganska stor skillnad mellan nyanserna. Jag tycker att #13 är en väldigt ljus bra nyans för dem som behöver något riktigt ljust. Den är ganska kall i tonen och mer åt det rosa/beige hållet än åt det varmare/gula hållet. Så den passar nog bäst på någon med kallare hudton eller möjligen kan den också funka på någon med neutral ton också.

Jag tycker #21 är en tillräckligt neutral ton för att den ska funka på mig. Men även den är mer åt det rosa/kalla hållet egentligen. Det verkar som många av dessa BB Creams är mer så? Och att de drar lite åt det beige hållet också.


Ingen jätte bra bild pga dåligt ljus men nyansen #21 syns knappt på min hand när jag blandat in den ordentligt. Nr 13 däremot lägger sig som en vit slöja över min hud och skulle jag ha den i ansiktet skulle jag nog se ut som ett lik. Dock är jag väldigt blek så kanske skulle jag ändå behöva den på vintern? Svårt att säga nu. Jag tycker även nr 21 är ljus.

Den dämpar definitivt det rödaste i min hud på mina kinder. Men här ser man också att det egentligen är en lite för ljus ton för mig. Det blir lite ”grått” och platt på något vis. Jag skulle behöva piffa till det med lite puder och kanske rouge/blush för att inte se död ut. Men jag gillar idéen att den jämnar ut hudtonen och känns så skön på huden. Lätt att applicera. Och på vintern tror jag faktiskt att nr 21 är en väldigt bra nyans för mig. Min hals är så här blek så därför ser det oftast OK ut på mig ändå.

Som ni ser på första bilden fick jag även en del prover på andra BB Creams så jag tänkte jag ska testa dem vid tillfälle.

Egentligen känns det här för mig som en perfekt produkt att ha på sommaren. Då kanske man inte vill ha lika tung make up, det kanske räcker med att jämna ut hudtonen något. Att denna har högt SPF gör ju också att den är jätte bra till just sommartid när man vistas mer utomhus och i solen. Däremot är ju de flesta BB Creams väldigt ljusa i tonen och då funkar det ju inte riktigt när man fått lite färg. Just Missha har faktiskt ett par mörkare toner också. Kanske får testa till sommaren!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: